بازار جدید خیلی رقابتیه و بههمین دلیل هم لازمه که کسب و کارها با آخرین روندها و فناوریها همگام باشن تا بتونن گوی سبقت رو از رقبای خودشون بگیرن. اما شناختن و اجرای استراتژیهای مناسب برای رسیدن به موفقیت، همیشه آسون نیست. اینجاست که مشاوره کسب و کار وارد عمل میشه و به سازمانها و مشاغل کمک میکنه تا با سرعت در مسیر موفقیت قدم بردارن.
اگر میخواید که کسب و کار شما پیشگام بشه و پیشگام بمونه، مشاوره کسب و کار یکی از ضروریترین چیزهاییه که به اون نیاز دارین.
مشاوره کسب و کار
مشاوره کسب و کار یعنی چی؟
مشاوره کسب و کار نوعی مشاورهست که به سازمانها کمک میکنه عملکرد خودشونو از طریق تجزیه و تحلیل و شناسایی مشکلات و پیداکردن راه حل، بهتر کنن.
مشاوران کسب و کار معمولاً در یک زمینه خاصی از تجارت، مثل امور مالی، بازاریابی یا منابع انسانی متخصص هستند و به مشتریان خودشون برای بهبود عملکرد، افزایش کارایی، کاهش هزینهها و دستیابی به اهداف، راهنمایی ارائه میکنن.
مشاوره کسب و کار میتونه خدمات ارزشمندی به شرکتها در هر اندازه، از استارتآپهای کوچک گرفته تا شرکتهای بزرگ، ارائه بده و به اونها کمک کنه تا در بازارهایی که بهسرعت در حال تغییر هستن، از رقبای خودشون جلو بزنن.
مشاوره کسب و کار چه خدماتی را شامل میشه؟
بیاید برخی خدمات مشاوره کسب و کار رو بررسی کنیم.
برنامهریزی استراتژیک
این سرویس مشاوره کسب و کار به سازمانها کمک میکنه که یک برنامه بلندمدت برای دستیابی به اهداف خودشون تدوین کنن. این برنامه شامل تجزیه و تحلیل بازار، شناسایی فرصتها و تهدیدها و ایجاد استراتژیهایی برای سرمایهگذاری روی اون فرصتها و کاهش تهدیدها هست.
مدیریت مالی
این نوع مشاوره به سازمانها در مدیریت امور مالی خودشون از جمله بودجهبندی، پیشبینی و تحلیل مالی کمک میکنه. مشاوران کسب و کار به سازمانها کمک میکنن تا استراتژیهای مالی خودشون رو با توجه به اهدافشون تدوین کنن. برای مثال استراتژیهای جذب سرمایه، مدیریت جریان نقدی، مدیریت ریسک مالی، ارزیابی فرصتهای سرمایهگذاری، ادغام، تملک و سایر معاملات مالی تو همین نوع مشاوره قرار میگیرن.
بازاریابی
در این نوع خدمات، مشاوره کسب و کار به سازمان کمک میکنه تا یک استراتژی مناسب برای بازاریابی تدوین کنه. برای بازاریابی موفق، لازمه برنامهای تدوین و اجرا بشه که مخاطب رو جذب کنه. تحقیقات بازار، استراتژیهای برندسازی، کمپینهای تبلیغاتی و روابط عمومی، بخشی از این مشاوره هستن.
مدیریت عملیات
طبق گزارش فوربس، حدود 50 درصد از استراتژیهای تجاری با موفقیت اجرا نمیشن، دلیلش هم اینه که اجرای اونها فوقالعاده سخته. برای رسیدن به هدف، نیاز به راهنماییهای اجرایی هست که خیلی شبیه کوچینگه و به وسیله مشاور کسب و کار ارائه میشه.
مشاوره فناوری اطلاعات
در این سرویس، مشاور کسب و کار به سازمانها کمک میکنه تا از بهترین فناوریها برای رسیدن به اهداف خودشون استفاده کنن. این فناوریها میتونن هم تو زمینه نرمافزار باشن و هم سخت افزار.
توسعه سازمانی
این خدمات شامل کمک به سازمانها در بهبود وضعیت منابع انسانی از جمله استخدام، آموزش و توسعه، مدیریت عملکرد و مشارکت کارکنان هست. مشاوره کسب و کار به سازمانها کمک میکنه تا استراتژیهایی رو برای جذب و حفظ استعدادهای برتر، بهبود رضایت و بهرهوری کارکنان و فرهنگ سازمانی مثبت ایجاد کنن.
مشاور کسب و کار کیست؟
مشاور کسب و کار، کسیست که با توجه به مهارتی که داره در یک یا چند حوزه از حوزههای بالا به سازمانها مشاوره میده. تخصص یک مشاور کسب و کار میتونه از توسعه استراتژی و مدیریت مالی تا بازاریابی، عملیات، فناوری اطلاعات و توسعه سازمانی، گسترده باشه.
مشاوره کسب و کار
یک مشاور کسب و کار واقعی چه خصوصیاتی دارد؟
اگه بهدنبال یک مشاور خوب برای کسب و کار خودتون هستین، لازمه فردی رو انتخاب کنین که دارای شرایط زیر باشه:
تخصص
یک مشاور واقعی کسب و کار باید از تخصص بالایی در زمینه فعالیت خودش برخوردار باشه. صلاحیت، دانش آکادمیک و تجربه لازم، در مجموع تخصص فرد رو نشون میدن. پس لازمه مشاوری رو انتخاب کنین که تحصیلات مرتبط، تجربه و صلاحیت رو با هم داشته باشه.
مهارتهای تحلیلی
لازمه مشاوران کسب و کار مهارتهای تحلیلی سطح بالایی داشته باشن تا بتونن مشکلات رو تشخیص بدن و فرصتهای درون سازمانی رو شناسایی کنن. اونها باید بتونن دادههای پیچیده رو تجزیه و تحلیل کنن، الگوها رو شناسایی کنن و براساس یافتهها، تصمیمات آگاهانه بگیرن.
مهارتهای ارتباطی (مثل قدرت بیان و انتقال)
یک مشاور خوب نیاز به مهارتهای ارتباطی عالی داره تا بتونه با مشتریای خودش ارتباط خوبی برقرار کنه، نیازهاشون رو درک کنه و مشاوره و توصیههای واضح و مختصر ارائه بده.
مهارت حل مسئله
مهارت حل مسئله برای مشاور ضروریه. اون باید بتونه مشکلات رو شناسایی کنه و با استفاده از راهحلهای خلاقانه، اونها رو حل کنه.
انعطافپذیری و سازگاری
یک مشاور واقعی کسب و کار نیاز به انعطاف داره تا بتونه با مشتریان در صنایع مختلف کار کنه و با محیطهای کاری مختلف سازگار بشه.
اخلاق و حرفهایبودن
مشاوران کسب و کار باید استانداردهای اخلاقی و حرفهای بالایی رو رعایت کنند. محرمانه نگهداشتن اطلاعات مشتری و اجتناب از تضاد منافع، برخی از این استانداردهای اخلاقی هستن.
مهارتهای بین فردی
مهارتهای بین فردی قوی اعتماد ایجاد میکنه و سبب ایجاد روابط قوی با مشتری میشه. مشاور باید بتونه انتظارات مشتری رو مدیریت کنه و برای رسیدن به اهداف مشتری با او همکاری کنه.
چرا لازم است از یک مشاوره کسب و کار مشورت بگیریم؟
فرقی نمیکنه که در کسب و کار خودتون جا افتاده باشید یا بهتازگی بخواید یک کار جدید رو آغاز کنین؛ در هر صورت یک مشاور کسب و کار میتوانه به شناسایی موانع احتمالی، ارائه راهحل برای چالشهایی که پیش رو دارید به شما کمک کنه و یه برنامه استراتژیک برای پیشبرد کار و کنترل مالی برای شما تدوین کنه.
بهطور کلی استفاده از مشاوره کسب و کار شبیه در دست داشتن یک چراغ در یک مسیر تاریکه؛ مسیر حرکت رو روشن میکنه و حرکات رو بر اساس مسیر پیش رو برنامهریزی میکنه.
مشاور میتونه در مورد جنبههای مختلف کسب و کار، از بازاریابی گرفته تا اجرا و امور مالی، مشاوره تخصصی به شما ارائه بده.
شرکتهای مشاوره، مهارت و تجربه لازم رو برای بهینهسازی فرآیندهای شما دارن و کمک میکنن تا بتونین بهرهوری رو به حداکثر برسونید و هزینهها رو کاهش بدین.
مشاورها میتونن به شما کمک کنن تا یک استراتژی تجاری موثر رو مطابق با اهداف و نتایج دلخواه خودتون، تعیین و اجرا کنین.
اونا میتونن به شما کمک کنن تا از منابع خودتون به مؤثرترین روش استفاده کنین، طوری که با کمترین تلاش بتونین به حداکثر موفقیت برسید.
این متخصصان به شما کمک میکنن تا آینده رو پیشبینی کنین و برای سناریوهای بالقوه، برنامهریزی کنین.
با استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار، میتونید شانس موفقیت خودتون رو افزایش بدین.
مشاوره کسب و کار
مشاوران کسب و کار از چه ابزارهایی استفاده میکنن؟
یک مشاور کسب و کار موفق، از تعدادی از ابزارها و فناوریها برای کسب اطلاعات و ارائه مشاوره استفاده میکنه. برخی از مهمترین این ابزارها، شامل موارد زیر هستن:
CRM
نرمافزار CRM امکاناتی مثل پیگیری اطلاعات، ثبت تعاملات مشتری و بهاشتراکگذاری فایلها و ردیابی پیشرفتها رو ارائه میده. مشاوران کسب و کار با استفاده از این نرمافزار میتونن دادههای دقیق رو به سابقه مشتری پیوست کنن تا چیزی از قلم نیفته و حتی بعد از چند سال، مشاور بدونه که دقیقا از کجا آغاز کنه.
ابزارهای مدیریت پروژه
اکثر مشاوران کسب و کار، چندین مشتری مختلف رو تو یک زمان مدیریت میکنن و گاهی هر مشتری چند پروژه مختلف داره. در حالت ایدهآل، اونها به ابزارهای مدیریت پروژه نیاز دارن تا کارهای خودشون رو سامان بدن.
ابزارهای ردیابی زمان
یک مشاور تجاری، معمولاً ساعتی هزینه میگیره، بنابراین لازمه بهشکل دقیق زمانی رو که صرف کرده، اندازه بگیره.
ابزارهای مالی
این ابزارها بیشتر برای مشاورانی که در حوزه مالی فعال هستند، کارکرد داره و به اونها کمک میکنه اطلاعات مالی مربوط به بازار رو دریافت کنن.
انتخاب صحیح یک مشاور کسب و کار توانمند چه مزایایی را براتون بهدنبال داره؟
با استخدام یک مشاور خوب کسب و کار، میتونین از مزایای زیادی بهرهمند بشین. این مزایا اونقدر زیاده که خیلی بیشتر از هزینهای که صرف میکنین، برای شما سودآوری داره.
بیایید مزایای کمکگرفتن از مشاوره کسب و کار رو بررسی کنیم:
برنامهریزی کارآمد و واقع بینانه
برنامهریزی غیرواقعی یا نداشتن برنامه استراتژیک در کسب و کارها، معمولا باعث فاجعه میشه. اما کمک، تخصص و نفوذ مشاوران کسب و کار به شما کمک میکنه مسائلی که نمیبینین رو بهخوبی مشاهده کنین و براساس اونها یه برنامهریزی واقعبینانه داشته باشین.
صرفهجویی در زمان و هزینه
استفاده از خدمات مشاوره میتونه ارزونتر از استخدام یه کارمند تماموقت و یا پارهوقت باشه. علاوهبر این، بهینهسازی عملیات و هزینههای خدمات با کمک مشاور، به شما این امکان رو میده که هزینههای غیرضروری رو کاهش بدین و امور مالی خودتون رو بهتر کنین. این بهبودها در نهایت بهکاهش هزینههای شرکت منجر میشن.
افزایش واقعبینی
دلبستگیها و احساسات شخصی به کسب و کار، گاهی میتونه مانع تصمیمگیری صحیح بشه. مشاوران کسب و کار میتونن دیدگاههای تازهای به شما بدن؛ چون اونها بهاندازه شما از نظر احساسی درگیر کسب و کار نیستن و چیزهایی رو میبینن که شما نمیبینید. این نگاهکردن از دور و عدم درگیری احساسات، به اونها فرصت میده چالشهایی رو که در درازمدت به نفع سازمان شما هستن شناسایی کرده و با شما مطرح کنن.
دسترسی به ابزارهای تخصصی
یکی دیگه از مزایای استخدام مشاور کسب و کار، اینه که اونها بر حسب حوزهای که در اون مشغول کار هستند، از ابزارهای تخصصی استفاده میکنن که شما از اونها بیبهره هستین.
دریافت آموزشهای لازم
صاحبان شرکتها معمولا در آموزشهای مختلفی شرکت میکنن تا توان و علم خودشون رو برای اداره شرکت زیاد کنن. اما این آموزشها و کارگاهها، معمولا عمومی هستن و براساس وضعیت یک شرکت خاص شخصیسازی نشدن. اما اگر از یک مشاور کسب و کار استفاده کنین، نظراتی که اونها درباره امور مختلف شرکت شما میدن، میتونه بسیار مفیدتر از کلاسها و آموزشهای تئوری باشه که سپری کردین. حتی برخی از مشاوران کسب و کار، ممکنه آموزش تخصصی رو هم ارائه کنند.
چگونه یک مشاور کسب و کار واقعی و توانمند را تشخیص دهیم؟
اگر قصد دارید یه مشاور کسب و کار خوب برای فعالیت شغلی خودتون پیدا کنین، لازمه با در نظر گرفتن مواردی که در اینجا گفته میشه، تبحر و توانمندی مشاور رو تخمین بزنین و بعد از اون استفاده کنین.
کانالهای تبلیغاتی
اول از همه لازمه ببینید که مشاور یا شرکت مشاوره کسب و کار از طریق چه کانالهایی تبلیغ میکنه. تبلیغ از طریق کانالهای موثق و رسمی، میتونه نشونه جاافتادگی و توانمندی مشاور باشه؛ درحالیکه تبلیغات از طریق کانالهای غیرمرتبط و عامهپسند، نشون میده که مشاور تازهکاره و بهدنبال جذب مشتری میگرده.
محتوا و ادبیات تبلیغ
محتوا و ادبیات تبلیغ رو در نظر بگیرین. این موارد، شخصیت مشاور و یا شرکت مشاوره کسب و کار رو نشون میده. یک تبلیغات سنگین و اصولی، اما در عین حال روان و قابل فهم، میتونه نشوندهنده مهارت بالا و در عین حال توانایی برقراری ارتباط موثر مشاور باشه.
جنس بیان و مصادیق بیان
انتخاب کلمات، مصادیق اونها و بهطور کلی هرچیز دیگری که در سایت و یا تبلیغات شرکت مشاور کسب و کار میبینید، میتونه برای شما بهعنوان راهنمایی عمل کنه که توانمندی مشاور رو نشون میده.
درجه جامعنگری
لازمه یک مشاور کسب و کار، کاملا جامعنگر باشه تا بتونه همه چیز رو بهشکل یکپارچه ببینه و بررسی کنه. در ملاقات اولیهای که با مشاور دارین، این ویژگی رو بررسی کنید و تنها در صورتیکه مشاور جامعنگری کافی رو داشت، اون رو انتخاب کنید.
مشاوره کسب و کار
جمعبندی و نتیجهگیری
بهطور کلی، کمک گرفتن از شرکتهای مشاوره کسب و کار، برای همه مشاغلی که قصد دارن در دنیای تجاریِ پرسرعتِ امروز، پیشرفت کنن، لازمه. مشاوران کسب و کار در زمینههای مختلف مثل زمینههای مالی، بازاریابی، فروش، تعیین اهداف و استراتژی، روش های اجرایی، نیروی انسانی و... مشاوره ارائه میدن. خیلی مهمه که فرد مشاور، در زمینه مورد نظر شما متبحر باشه. برای مثال، یک مشاور که در زمینههای مالی مشورت میده، معمولا برای مشاوره نیروی انسانی مناسب نیست و برعکس.
با کمک گرفتن از یک مشاور حرفه ای کسب و کار در واقع به خودتون این امکان رو میدید که با دید باز و حساب شده در مسیر کسب و کار قدم بردارید، راه ها و فرصت های رشد رو بشناسید، روش به دست آوردن این فرصت ها رو بدونید، با قدرت رقابت کنید و علاوه بر پیشرفت، با جلوگیری از اشتباهات و بهبود کارایی، هزینهها رو کم کنید و بهره وری رو افزایش بدید.
برای دریافت مشاوره کسب و کار، از اینجا با ما در ارتباط باشید.